betöltés folyamatban...

ERDEI TORNAPÁLYÁK – MAJDNEM PIHENTETŐK…

2022.03.11.
erdei tornapálya

Irigykedve figyeljük a gyerekeket, ahogy a játszótéren végigcsimpaszkodnak a mászókán? Majdnem jelentkeztünk a Ninja Warriorra? Bár az útba eső kondiparkban is megállhatunk szusszanni futás közben, az erdei tornapályánál nincs jobb hely „pihegni”. Egy baj van: általában jól eldugják őket. Összegyűjtöttünk néhányat az erdei tornapályák közül, amelyek kiválóan beiktathatók egy terepfutó edzésbe.

Soproni romantika

A Lővér Hoteltől induló felújított erdei tornapálya valójában a klasszikus tornapályaelemeket és az új típusú kondiparkokat ötvözi, mindezt két kilométeres körpályán – új idők, új igények. Ha egy szuper kis futókörbe szeretnénk beiktatni, akkor a Kutya-hegy, Várhely-kilátó, Károly-kilátó érintésével könnyen össze lehet hozni egy kellemes tíz kilométert némi szinttel. A bátrak a Károly-kilátónál felvehetik a „mezítlábas” ösvényt is a kihívások közé, ha megy, akár futva. A tornapálya egy része este is látogatható, a Várisi sétaúttal közös szakaszán közvilágítás segíti az éjszakai tornázókat és a romantikus húzódzkodó parti résztvevőit. 

További info: https://taegrt.hu/

Kanizsai klasszikus

Nagykanizsán is a sopronihoz hasonló ideát követtek: a kondiparkokból ismert eszközök kerültek erdei környezetbe, rövid körön elszórva. Lehet, hogy a fa tornapályák ideje leáldozott? Akárhogy is, a Csónakázó-tónál (a futókör 4,5 km hosszú) tizenkét akadály várja az arra tévedő futót, többek között szökdelőállvány, párhuzamos korlát és kombinált bordásfal dobja fel az edzést. 

További info: https://www.zalaerdo.hu/hu/turizmus/termeszeti-kincseink/17/erdei-tornapalya-nagykanizsa

Velencei kihívás

Itt aztán tényleg kombinálhatjuk a mozgásformákat! Először egy kellemes erdei futással kezdünk Sukoróról, az Óvoda utcából indulva, és követjük a Szavanna Trail 11 km-es vagy 21 km-es útvonalát. Bármelyiket is választjuk, rendkívül változatos tájakon visz az utunk. Átszaladhatunk a Pákozd–Sukorói Arborétum tornapályájához, ahol az 1800 m-es távon kilenc állomás foglalkoztatja a bevállalósakat. És mi lehetne a sportos program méltóbb megkoronázása, ha nem egy jól megérdemelt csobbanás a tóban?

További info: https://www.freesportparks.hu/toldi-geza-sukoro-sportpark

Normafai kombinált

A Normafa nyerő lapja, hogy egyszerre futhatunk tempósan síkot, kemény kaptatót, lépcsőzhetünk a kilátónál, erősíthetünk a főváros talán legmenőbb kondiparkjában, és még egy igazi erdei tornapályán is végigszökdécselhetünk (szó szerint). Affinitáshoz mérten lefuthatunk a székelykaputól Makkosmáriára – vagy az Erzsébet-kilátóig és vissza, majd keressük föl a kissé megkopott tornapályát, ami fel-alá kígyózik a gyermekvasút sínpárja fölött. Apropó: a síháztól pár méterre új kondipark is vár még ránk! Ha valamennyit teljesítettük, jár a jól megérdemelt rétes is az ikonikus rétesezőnél! 

További info: https://normafapark.hu/sport/erdei-tornapalya

Erdei tornapályák 1

kép 1 / 4

Ezt a cikket is olvasd el >>> FELNŐTTEK JÁTSZÓTERE: A TEREPAKADÁLYFUTÁS

Szöveg: Baumann Viola

További cikkek

Túrák ünnepekre is - erdei templomok 2024.01.14
Épphogy elmúltak az ünnepek, újra szaporodnak a tennivalók, nő a stressz, fokozódik a feszültség. Bármennyire is. De mi lenne, ha a nagy rohanásban néha lelassítanánk? Erre a természetnél keresve sem találhatunk jobb helyszínt. Három léleknyugtató túrát ajánlunk, ahol nemcsak a csend vesz körül, de szép erdei templomok is utunkba akadnak. 
Repülj HOKA-ban a versenyeken is! 2024.01.08
A tavasz közeledtével, ahogy egyre enyhül az idő, megszaporodnak a maratoni versenyek is a futónaptárakban. Az első maraton vagy akár a sokadik, de egy rövidebb verseny teljesítése is méltó indítása lehet az egész éves felkészülésnek. Bármilyen versenyre is készülünk, az biztos, hogy a sikeres teljesítéshez nem elég a kitartó edzésmunka, a kényelmes futóruházat és a rendszeres frissítés, de meg kell találnunk azt a (HOKA) futócipőt is, amely számunkra a legmegfelelőbb. (X)
Terep vagy aszfalt? Mindkettő! 2023.12.11
A futók alapvetően két nagy csoportba sorolhatók: vannak a terepfutók és az aszfaltos futók. A legújabb trendek azonban azt mutatják, hogy a két tábor már nem különül el annyira élesen egymástól, mint korábban. Az elit terepfutók futnak aszfalton is, de az aszfaltos futók sem riadnak vissza a hegyi futástól. Amatőr futóként is érdemes váltogatni a két műfajt. Miért érdemes mindkét műfajt űzni? Mutatjuk is, hogy miért.

Ajánló

Hiperbár oxigénterápia 2024.03.27
A búvároknak ismerősen cseng, de sokaknak talán Cousteau kapitány és hajója; a Calypso jut eszébe. Ám ennél jóval korábbra kell visszautaznunk az időben. ...
Pliometrikus gyakorlatok futáshoz 2024.03.26
A gyerekkorunkban anélkül, hogy tudatában lettünk volna, ösztönösen végeztünk erő-, sebesség- és mozgáskoordináció-fejlesztő gyakorlatokat. Ugráltunk, ...
Kondiztunk egy ékszerdobozban > a V.30 Sportközpont 2024.03.24
2021-ben nyílt meg a V.30 Sportközpont. A többszintes multifunkcionális létesítményben a fitneszedzéseinket a konditeremben, a nyújtóteraszon és a skyteraszon is ... (X)
FELKÉSZÜLÉSI TIPPEK - EGYNAPOS BALATON-KÖR 2024.03.22
A Balaton-kör bizony 200 kilométer. Nem túl extrém edzésekkel földi halandók számára is teljesíthető egy nap alatt, de van néhány szabály, amelyet nem árt ...
Mi fán terem a cyclocross? 2024.03.20
Az országúti szezon végén a figyelem a kerékpározás téli alternatívájára, a cyclocross szakágra terelődik. A nagy sztárok miatt egyre nagyobb érdeklődés övezi a ...

Blog

Marik Balázs blogja - Bélának megvan a lényeg!
Marik Balázs blogja - Spirit of ‘78
PARTI ANDRÁS BLOGJA 6.
PARTI ANDRÁS BLOGJA 5.